dimarts, 17 de febrer del 2015

Fomentar l’ocupació, reindustrialitzar Badalona

Fomentar l’ocupació, reindustrialitzar Badalona

La reindustrialització de la ciutat i el foment de la promoció econòmica i laboral son dos compromisos que tindrem ben presents de cara al proper cicle municipal que s’obrirà a partir del 24 de maig a Badalona.

Avui, quan l’atur i la pobresa són els principals problemes de la nostra ciutat, ICV-EUiA defensa la posada en marxa d’un pla de rescat social tot prioritzant mesures que fomentin la reindustrialització i la promoció d’ocupació. Dues de les nostres principals prioritats de govern municipal de cara al proper mandat 2015 -2019.

Per dur a terme apuesta tasca cal; reorganitzar i agrupar totes les competències municipals de reactivació econòmica i promoció de la ocupació en un únic organisme, una aposta estratègica per la reindustrialització articulant la cooperació amb el sector privat, reorientar el sector de la construcció cap a la rehabilitació sostenible del parc d’habitatges existents a la ciutat i apostar per la independència energética fomentant les energies renovables des del municipi.

Les ciutats han de liderar el canvi cap a una economia que generi menys emissions de carboni i avui la eficiència energètica, la construcció sostenible i el tractament de residus són sectors emergents de l’economia de la UE on podem situar a Badalona com a capdavantera. Hi ha experiències europees d’èxit que mitjançant l’impuls de l’economia verda des dels ens locals han generat milers de llocs de treball i han reconvertit sectors tradicionals. Aquest ha de ser l’eix principal de les inversions municipals durant el proper mandat Cal impulsar una política industrial a Badalona  per canviar el model actual de l’economia a  Badalona i que aquesta torni a generar nous llocs de treball.”

Per això, hem estat l’únic grup municipal de Badalona que no ha votat en tot el mandat a favor de requalificar ni un pam de sòl industrial per a la construcción de nova vivienda a la ciutat. Alhora que exigim i esperem un compromís ferm per parte de tots els grups pel manteniment del sòl existent i la modernització dels nostres polígons industrials.

Generar nous llocs de treball, Reindustrialitzar Badalona, fomentar l’Economia Verda no són somnis, és possible, a Europa ja es fa i volem i podem fer-ho possible a Badalona

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada