dimarts, 20 de gener del 2015

Avui a Badalona ha començat la primavera

Avui a Badalona ha començat la primavera

El Partit Popular sempre ha mostrat la seva visió patrimonial del que són les institucions de l’estat i el seu despreci  constant a la llibertat de premsa i als mitjans de comunicació públics. Només cal recordar el nom d’Urdazi, Canal 9 i revisar els comunicats dels treballadors de RTVE per veure quina és la manera de fer del PP pel que fa als mitjans públics de comunicació. No en va el Partit Popular va ser fundat pel que va ser ministre de “Información” de la dictadura franquista. Badalona no ha estat l’excepció: des de maig de 2011 el PP ha acomiadat periodistes, manipulat informatius, vetat tertulians, aplicant una política de terror a l’empresa Badalona Comunicació. Convertint un servei públic en un instrument de propaganda i arribant al límit de prohibir un himne antifranquista, La Estaca, a la cloenda del darrer festival Filmets.
Un badaloní fa uns dies m’explicava que Lluis Llach va venir a cantar al Parc de Can Solei durant els darrers anys del franquisme. Aquest vell lluitador m’explicava que el parc, i l’escenari, era envoltat per la Guardia Civil. Llach va dir “la següent cançó no em permeten cantar-la”, va tocar al piano els acords de “l’Estaca”, i el públic la va cantar. Aquest vell company ha hagut de presenciar com a la seva Badalona a l’any 2014 els mateixos que manaven durant el franquisme, o sigui els fatxes parlant ras i curt, tornaven a prohibir “L’Estaca”. Els ofèn la llibertat. Els ofèn la democràcia. Els ofèn la igualtat.
Afortunadament aquest acte censor ha fet obrir els ulls a aquells que van permetre que el PP tingués majoria al Consell d’Administració de Badalona Comunicació, i això ha permès que avui les forces democràtiques, diferents i sovint adversaris, però al cap i a la fi democràtiques, canviem per fi la majoria de Badalona Comunicació.
Aquesta nova majoria no ha de servir, però, per fer propaganda d’altres. La voluntat d’ICV-EUiA és que Badalona Comunicació sigui independent i regida per criteris exclusivament periodístics,  entenent que un mitjà de comunicació públic ha de ser regit com  un servei públic, que compleix una missió fonamental a la societat.

Felicitats a tots i totes, gràcies PSC i CiU per fer-ho també possible, i sobretot no perdem de vista que avui 20 de gener comença la primavera a Badalona, la primavera de l’esperança en el canvi per poder tornar a tenir un govern decent ètica i socialment; l’esperança de que els badalonins i badalonines no tinguin que avergonyir-se més del seu alcalde i del seu govern municipal; l’esperança de construir una Badalona més neta més justa i més lliure que la d’avui. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada